31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü - Kayseri Sağlık Müdürlüğü

Hoşgeldiniz!     Açılış Sayfam Yap Sık Kullanılanlara Ekle Site Haritası rss kaynak

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü

Tarih : 07.06.2012 - 10:46:40

31 Mayıs Perşembe günü “Dünya Sigarasız Günü “ dolayısıyla Müdürlüğümüzce bir takım etkinliklerde bulunulmuştur. Yapılan etkinlikler Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlara “Dumansız Hava Sahası”logolu şapka ve tişörtlerin dağıtılmasıyla başlamıştır.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde Saat:14.00 de İl Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Yunus KARADAĞ tarafından “31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü” ile ilgili Basın açıklaması yapılmıştır.

Basın açıklamasını müteakip Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünden başlayan ve öğrenciler tarafından taşınan sigaranın zararları ile ilgili dövizler eşliğinde Kocasinan İlçesi Mimarsinan Parkında sonlandırılan “Dumansız Kayseri Buluşması” adı altında yürüyüş yapılmıştır.

Yürüyüşe, İl Halk Sağlığı Müdürümüz Dr. Yunus KARADAĞ, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcılarımız Dr. Bilal KILIÇ , Dr. Seniha DAYIOĞLU. İl Halk Sağlığı Şube Müdürlerimiz Dr. Murat ÖZTÜRK, Dr.Serpil UĞURLU, Hacı BEDİR, Araştırma görevlileri Selfet ASLANTAŞ ve Hayrettin DÜŞÜKTAŞ,

İL TÜTÜN KONTROL KURULU ÜYELERİ

Yrd. Doç.Dr. Elçin BALCI Erciyes Üniversitesi Halk Sağ. Ana Bilim Dalı Bşk.

Yasin YANAR Kocasinan Belediyesi Zabıta Müdürü

Reşat ÖZALP İl Müftülüğü Şube Müdürü

Ahmet CİHAN İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Uzm.Dr.Murat APAYDIN Asker Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzm.

Uzm.Dr. Münevver  MERTSOYLU AYDIN Kayseri Eğitim ve Araştırma Hast. Göğüs Hast. ve Tbc.Uzmanı

Mehmet KILNAMAZ Ticaret Odası

Naim DURAL Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kocasinan, Melikgazi ve Büyükşehir Belediyeleri, İl Emniyet Müdürlüğü,75.Yıl İstikbal Rehabilitasyon ve Aile Danışmanlığı Merkezi çalışanları ile, Kocasinan Kız Meslek Lisesi Olgunlaşma Enstitüsü Öğretmen Ve Öğrencileri.

BASIN MENSUPLARI VE VATANDAŞLARIN Katılımıyla Kocasinan İlçesi Mimarsinan parkında sonlanan Geniş Katılımlı Bir Yürüyüş Yapılmıştır.

Mimarsinan parkı sigara karşıtı döviz, sigaranın zararlarını gösterir afişlerle donatılmış ve yürüyüşe katılanlara Müdürlüğümüzce bastırılan el broşürleri dağıtılmıştır. Parkta yapılan etkinlikler çerçevesinde sigara bağımlılığı anketi uygulanmış ve karbon monoksit ölçümü yapılmıştır. Karbonmonoksit ölçüm sonuçları yüksek çıkan vatandaşlar el broşürleri ile bilgilendirilmiş ve ilimizde bulunan Sigara Bırakma Polikliniklerine yönlendirilmiştir.

Kaynak:

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü

Basın ve İletişim Danışmanlığı

Habere Ait Resim & Videolar
Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS Highslide JS   Highslide JS   Highslide JS
 Editör :  Araştırma Bilgi Sistemleri
1089 Kişi Tarafından Okundu. Yazdır Word' e Aktar Tavsiye Et

Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

202876
54.211.68.132
T.C. Sağlık Bakanlığı Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü
Seyitgazi Mah. N.N. Yazgan Caddesi 38050 Melikgazi / KAYSERİ Tel: +90 (352) 222 69 96 Fax: +90 (352) 221 11 51